Οι θεοί της Αιγύπτου - Gods of Egypt

ΗΠΑ, 2016
Σκηνοθεσία: Alex Proyas
Σενάριο: Matt Sazama - Burk Sharpless
Πρωταγωνιστούν: Gerard Butler, Brenton Thwaites, Nikolaj Coster-Waldau, Courtney Eaton, Abbey Lee, Geoffrey Rush, Rufus Sewell, Elodie Yung, Chadwick Boseman
Μουσική: Marco Beltrami

Σε αυτή την περιπέτεια δράσης που βασίζεται στην κλασική αιγυπτιακή μυθολογία, η επιβίωση του ανθρώπινου είδους κρέμεται από μία κλωστή, καθώς ο θνητός ήρωας Μπεκ ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι για να σώσει τον κόσμο και την πραγματική του αγάπη. Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί τη βοήθεια του παντοδύναμου θεού Χόρους σε μια αναπάντεχη συμμαχία ενάντια στον Σετ, τον αμείλικτο θεό του σκότους που έχει υφαρπάξει τον θρόνο της Αιγύπτου, βουτώντας την κάποτε ειρηνική και εύπορη αυτοκρατορία στο χάος και τις διαμάχες. Καθώς η αγωνιώδης μάχη τους εναντίον του Σετ και των πολεμιστών του τούς φέρνει στην μετά θάνατον ζωή και τα ουράνια, ο θεός και ο θνητός πρέπει να περάσουν δοκιμασίες κουράγιου και αυτοθυσίας αν θέλουν να ελπίζουν σε επικράτηση στην επική τελική σύγκρουση.
Μακριά από την ιστορική αλήθεια, ο Άλεξ Πρόγιας (που μας έχει χαρίσει τα: «Το Κοράκι», «I, Robot», «Dark City») κάνει αυτό που ξέρει καλά: ανακατεύει στοιχεία φανταστικού κινηματογράφου και υπερφυσικού τρόμου σε μια παραγωγή που βασίζεται στα ειδικά εφέ και απευθύνεται σε ορισμένο κοινό. Ουσιαστικά, έχουμε μια θεαματική χλαμύδα "ηρωικής φαντασίας" που μεταφέρει τους θεατές σε ένα σύμπαν γεμάτο από ήρωες εν μέσω μιας επικής μάχης.
Οι σεναριογράφοι Ματ Σαζάμα και Μπερκ Σάρπλες επιδίωξαν να δημιουργήσουν μια γεμάτη σασπένς περιπέτεια, που εν μέρει αποτίει φόρο τιμής σε αρχετυπικούς μύθους και εν μέρει εφευρίσκει την δική της εκδοχή των μύθων αυτών. Η ταινία προσαρμόζει το παραμύθι του Ρα, Θεού του Ήλιου, του εκδικητικού γιου του, Σετ, και του έντιμου εγγονού του Ρα, Ώρου, ακολουθώντας την ιστορία ενός θαρραλέου θνητού που ενώνει τις δυνάμεις του με έναν εκπεσόντα θεό για να σώσει τον κόσμο από το χάος και την εξουσία ενός τυράννου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χλαμύδα - β' έκδοση