Ανάσταση - Risen

ΗΠΑ, 2016
Σκηνοθεσία: Kevin Reynolds
Σενάριο: Kevin Reynolds - Paul Aiello
Παίζουν: Joseph Fiennes, Tom Felton, Cliff Curtis, Peter Firth, Stephen Hagan, María Botto, Mish Boyko, Mark Killeen, Stewart Scudamore
Μουσική: Roque Baños

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, εξετάζει με μια νέα οπτική τα γεγονότα λίγο πριν και μετά την Ανάσταση του Ιησού Χριστού, καθώς αντιμετωπίζει την ιστορία της Ανάστασης ως ένα μυστήριο, το οποίο καλείται να λύσει ένας καχύποπτος Ρωμαίος αξιωματικός.
Σύμφωνα με την υπόθεση, ο Κλάβιος, ενός πανίσχυρος Ρωμαίος στρατιωτικός  και ο Λούκιος, ο υπασπιστής του, έχουν επιφορτιστεί από τον Πόντιο Πιλάτο, με το καθήκον να ανακαλύψουν τι απέγινε το σώμα του Χριστού μετά τη Σταύρωση και Ταφή του. Το σώμα πρέπει να βρεθεί επειγόντως, ώστε να σταματήσουν οι φήμες περί Ανάστασης, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αιτία για αιματηρές εξεγέρσεις στην Ιερουσαλήμ.
Αν και η ιστορία της Ανάστασης είναι γνωστή, το ενδιαφέρον στην ταινία το αποσπά η έξοχη ερμηνεία του Γιόζεφ Φάινς, στο ρόλο του δύσπιστου Ρωμαίου στρατιωτικού, που προσπαθεί να εξιχνιάσει την υπόθεση ανακρίνοντας τους στρατιώτες που φρουρούσαν τον τάφο, οπαδούς του Ιησού, αλλά και τη Μαρία Μαγδαληνή και τους Αποστόλους. Μια ανάκριση που θα είναι καθοριστική για τα πιστεύω του.
Ο σκηνοθέτης Κέβιν Ρέινολντς, που παλαιότερα είχε γυρίσει ταινίες όπως "Ο Κόμης Μόντε Κρίστο" και "Ρομπέν των Δασών", αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια το θέμα και χωρίς τους μελοδραματισμούς που χαρακτήριζαν τις θρησκευτικές ταινίες του εικοστού αιώνα, καταφέρνει δε να προκαλεί το δέος του θεατή για τον Θεάνθρωπο που καθιέρωσε μια νέα θρησκεία και άλλαξε τον κόσμο, που μέχρι τότε πίστευε στο Δωδεκάθεο.
Η "Ανάσταση" έχει γυριστεί στη Μάλτα και διάφορες τοποθεσίες της Ισπανίας και είναι η πρώτη του 21ου αιώνα που έρχεται να προστεθεί στις θρησκευτικού περιεχομένου ταινίες του είδους Χλαμύδα και ειδικά τις μυθοπλασίες που βασίζονται στην ιστορία του Ιησού. Να σημειωθεί δε, ότι ο Κέβιν Ρέινολντς ανέλαβε τη σκηνοθεσία, σχεδόν αμέσως μετά "Τα Πάθη του Χριστού" του 2013, η δε "Ανάσταση", θεωρήθηκε ανεπίσημα ως sequel της ταινίας του Μελ Γκίμπσον, επειδή αναφέρεται στις αμέσως επόμενες σαράντα μέρες μετά τη Σταύρωση. Επίσης, πρέπει να αναφερθεί ότι ο Γιόζεφ Φάινς είναι αδερφός του πιο γνωστού ηθοποιού Ρέιφ Φάινς.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χλαμύδα - β' έκδοση