Ηρακλής: Οι Θρακικοί πόλεμοι - Hercules

ΗΠΑ, 2014  
Σκηνοθεσία: Brett Ratner
Σενάριο: Ryan Condal - Evan Spiliotopoulos - Steve Moore
Με τους: Dwayne Johnson , Ian McShane Ian, John Hurt, Rufus Sewell, Aksel Hennie, Aksel Hennie, Ingrid Bolsø Berdal, Reece Ritchie, Joseph Fiennes, Tobias Santelmann, Peter Mullan, Rebecca Ferguson, Isaac Andrews.
Μουσική: Fernando Velázquez

Με μια υπόθεση που ξεφεύγει ακόμα περισσότερο από την Ελληνική Μυθολογία, ο Ηρακλής του Μπρετ Ράτνερ καταλήγει να είναι μια βασανισμένη ψυχή που δεν ήταν ούτε άνθρωπος ούτε θεός. Ο Ηρακλής κατά τη δεύτερη αυτή συνέχεις που κυκλοφόρησε το 2014, ο ισχυρός γιος του Θεού Δία, μετά από τους επίπονους δώδεκα άθλους του και την απώλεια της οικογένειάς του, γυρνά την πλάτη του στους θεούς βρίσκοντας μόνη παρηγοριά στις αιματηρές μάχες μαζί με μια ομάδα έξι παρόμοιων ταλαίπωρων ψυχών, όπου ο μόνος δεσμός τους είναι η λατρεία για τον πόλεμο και η παρουσία του θανάτου. Έτσι, ο βασιλιάς της Θράκης τους προσλαμβάνει ως μισθοφόρους για να εκπαιδεύσουν τους άντρες του και να γίνει ο μεγαλύτερος στρατός όλων των εποχών.
Αν το χαρακτηριστικό της προηγούμενης ταινίας του Ρένι Χάρλιν ήταν το ερωτικό στοιχείο, στην ταινία του Ράτνερ είναι η αποδόμηση του ημίθεου όπως τον γνωρίζουμε από την Ελληνική Μυθολογία και η απόδοση αποκλειστικά του κόμικ, μέσα από το οποίο προκύπτει ότι ο Ηρακλής έχει αφήσει πίσω του το γεγονός ότι είναι γιος του Δία και θεωρεί τον εαυτό του, επικεφαλής ενός μπουλουκιού έτοιμου για κάθε δράση. Περισσότερο ανθρώπινη και με μικρότερη τη συμμετοχή των θεών θα τολμούσαμε να πούμε, ότι κάπου στο βάθος υπάρχει η φιλοσοφία των ταινιών «Επτά σαμουράι» του Ακίρα Κουροσάβα και «Επτά υπέροχοι» του Τζον Στέρτζες.
Με το υποτυπώδες αυτό σενάριο και με χαρακτήρες παρμένους από το γουέστερν, χωρίς καμία εμβάθυνση, η ταινία αυτή αποτελεί άλλη μια τυπική του είδους, με μάχες, μονομαχίες και κλαγγές όπλων.
Δεν ξέρουμε τι τροπή θα μπορούσε να έχει πάρει το σενάριο του κομίστα σεναριογράφου Στιβ Μούρ,, εάν μέσα στους τρεις συντελεστές του δεν συμμετείχε και ο δικός μας Ίβαν Σπηλιοτόπουλος

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χλαμύδα - β' έκδοση