Αθάνατοι - Immortals

ΗΠΑ, 2011
Σκηνοθεσία: Tarsem Singh 
Σενάριο: Charley Parlapanides, Vlas Parlapanides
Με τους: Mickey Rourke, Kellan Lutz, Freida Pinto, Henry Cavill, Stephen Dorff, John Hurt, Luke Evans, Isabel Lucas, Robert Maillet, Stephen McHattie

Ο βάναυσος και αιμοδιψής βασιλιάς Υπερίων (Μίκι Ρουρκ) και ο δολοφονικός στρατός του προελαύνουν στην αρχαία Ελλάδα, καταστρέφοντας ανηλεώς τα πάντα στο πέρασμά τους. Το ένα χωριό μετά το άλλο, παραδίνονται στις λεγεώνες του Υπερίωνα, ο οποίος με κάθε νίκη πλησιάζει όλο και πιο κοντά στον βασικό του στόχο: να «ξυπνήσει» την τρομερή δύναμη των Τιτάνων και να εξαφανίσει τους Θεούς του Ολύμπου και ολόκληρη την ανθρωπότητα. Φαινομενικά, τίποτα δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία του αιμοδιψή βασιλιά προς την απόλυτη κυριαρχία επί του κόσμου. Ένας νεαρός λιθοξόος, όμως, ονόματι Θησέας (Χένρι Καβίλ), που έχει χάσει τη μητέρα του κατά τη διάρκεια μιας εφόδου, έχει ορκιστεί να πάρει εκδίκηση. Όταν θα συναντηθεί με την σίβυλλα Φαίδρα (Φρίντα Πίντο), η μάντης θα πειστεί από τα οράματα της, ότι αυτός ο νεαρός άνδρας είναι ο μόνος που μπορεί να σταματήσει την καταστροφή. Με τη βοήθειά της, ο Θησέας θα καταφέρει να συγκεντρώσει μια μικρή ομάδα ακόλουθων και θα αποδεχθεί το πεπρωμένο του σε μια τελευταία απέλπιδα μάχη από την οποία θα εξαρτηθεί το μέλλον της ανθρωπότητας.
Ακολουθώντας την τεχνική του Ζακ Σνάιντερ στην ταινία «300», οι «Αθάνατοι» αποτελούν μια άψογη συνέχεια του είδους (μεταφορά ιστορικού κόμικ στη μεγάλη οθόνη), ενώ η χρήση της τρισδιάστατης (3D) εικόνας αναδεικνύει αισθητικά το σύνολο της ταινίας και της μυθοπλασίας.
Η χρήση των χρωμάτων, αλλά και των αναφορών στην γλυπτική, ή στην αρχαία ζωγραφική, δίνει ένα άριστο οπτικό αποτέλεσμα.
Πρωτότυπο είναι και το γύρισμα στις σκηνές, όπου οι θεοί κινούνται με υπερταχύτητες, ενώ οι άνθρωποι σε slow motion. Ένα εφέ που δημιουργεί ένα ιδιαίτερο κλίμα στην ταινία και αναδεικνύει την παντοδυναμία των θεών.
Οι ερμηνείες δεν είναι κακές και οι μάχες, είτε σε ατομικό είτε σε επίπεδο πλήθους, είναι εντυπωσιακές.
Επισημαίνεται το γεγονός ότι το σενάριο ανήκει σε δύο αδέρφια Ελληνο-αμερικανούς και κρίθηκε συναρπαστικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ακολουθεί την Ελληνική Μυθολογία. Έτσι κι αλλιώς, πρόκειται για μεταφορά κόμικ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χλαμύδα - β' έκδοση

Μαρία Μαγδαληνή – Mary Magdalene