Παρουσίαση του βιβλίου

Ηρακλής, Ο Ιάσων και οι Αργοναύτες, Ο Τρωικός Πόλεμος, Οδύσσεια, Δούρειος Ίππος, Μέγας Αλέξανδρος, Μασίστας, Σπάρτακος, Μονομαχία γιγάντων, Ιούλιος Καίσαρ, Κλεοπάτρα, Η πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.  Ο Δημήτριος και οι μονομάχοι, Οι τελευταίες μέρες της Πομπηίας, Ο Χιτών,  Βασιλεύς των Βασιλέων, Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον, Η μεγαλύτερη ιστορία του κόσμου, Ιησούς Χριστός υπέρλαμπρο άστρο, Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ, Τελευταίος πειρασμός, Ο Χριστός ξανασταυρώνεται, Μπεν Χουρ.
Υπάρχει κάποιος που να μην θυμάται, ή να μην έχει δει, έστω στην τηλεόραση, μία από τις παραπάνω ταινίες των μέσων του 20ού αιώνα; Ή μήπως να μην έχει δει τις ταινίες Ο μονομάχος, Αλέξανδρος, Τροία, 300, Ιστορία της Γέννησης, Τιτανομαχία, των αρχών του αιώνα μας;
Όλες αυτές οι ταινίες και πολλές άλλες, που περιλαμβάνονται σ’ αυτό το βιβλίο, αποτελούν την κατηγορία των φιλμ που το Hollywood ονόμασε Sword And Sandal Movies, ενώ η Cinecita μετονόμασε σε Peplum (Χλαμύδα, στα Ελληνικά). Πρόκειται για ταινίες, που αποτύπωσαν (και συχνότερα διαστρέβλωσαν) την αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή μυθολογία και ιστορία. Δεν έχει σημασία όμως. Άφησαν τη σφραγίδα τους –έστω και ως cult movies- στην ιστορία του κινηματογράφου.  
Το βιβλίο στις 205 σελίδες του περιέχει:  
  • Σύντομη ιστορία αυτής της κατηγορίας ταινιών από το βωβό (1897) μέχρι τον ψηφιακό κινηματογράφο (2010).
  • Αλφαβητικό κατάλογο 262 ταινιών (με υπόθεση, σχόλια, ονόματα σκηνοθέτη, σεναριογράφου, ηθοποιών, χώρας και έτος παραγωγής).
  • 205 έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες ταινιών (και από τα γυρίσματα) και αφίσες.
  • Βιογραφικά των σημαντικότερων σκηνοθετών peplum
Να σημειωθεί, ότι η έκδοση ολοκληρώθηκε με μεράκι απ' όλους τους συντελεστές, αφού στη σχεδίαση των σελίδων συμμετείχε αφιλοκερδώς ο φίλος μου Σπύρος Μητροδήμας, το εξώφυλλο είναι αποτέλεσμα της φαντασίας και προσφορά του παιδικού μου φίλου Χάρυ Τούμπα και τη γενική επιμέλεια της έκδοσης είχε ο επίσης φίλος μου και εκδότης της εφημερίδας "Αμαρυσία" Χρήστος Ζαγκλής.   

(Εκδόσεις ΑΜΑΡΥΣΙΑ / ISBN: 978-960-88260-2-1 / Σελίδες: 205 / Σχήμα 14Χ21 εκ. / Πρώτη έκδοση: Ιούλιος 2011 / Κεντρική διάθεση στα γραφεία της εφημερίδας ΑΜΑΡΥΣΙΑ (όπου έχουν μείνει λίγα) - Οδός Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27, 15124 Μαρούσι - Τηλ. 210.8066507 - Επίσης, (έχουν μείνει ελάχιστα) στα βιβλιοπωλεία IANOS, ΠΟΛΙΤΕΙΑ και ΠΟΘΗΤΟΥ στην Αθήνα και ΠΟΘΗΤΟΥ και  ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗ στο Μαρούσι)